Viktigt att skydda din personliga information

Akta för kreditkortsbedrägerier

Något jag märkt alltmer är att folk försöker lura till sig mina kontouppgifter och kreditkortsuppgifter på olika sätt och jag får dagligen olika mail som försöker luras. Det gäller att vara uppmärksam för de blir allt skickligare. Speciellt får jag ofta om mitt Netflixkonto som de påstår att det inte kunde förnyas. Alla såna utskick är bara att ignorera och istället gå direkt till hemsida det gäller och logga in för att se om något är fel.

Dagligen kan man läsa på nätet om äldre som blir lurade av folk som ringer upp dem och uppger sig vara från banken eller polisen för att på så sätt komma åt deras bankkonto med bankid. Ett kreditkort kan vara bra att ha på olika sätt men samtidigt måste man vara medveten om riskerna. Man kan även spärra dem från utlandsköp och internetköp så inte obehöga kan använde det om de kommer över uppgifterna.

Undvik att bli lurad

Jag vet att kriminella är där ute och väntar på att stjäla våra kreditkortsuppgifter. Just dessa brottslingar vill åt kreditkortsuppgifter så att de kan ta ut en stor summa pengar på din bekostnad – på bara några sekunder. Även om vissa är lokala, befinner sig de flesta kreditkortsbrottslingar i länder utomlands. Värre än så, de gillar att dölja eller uppge falska namn så det är nästan omöjligt att spåra dem.

Det vanligaste sättet för kriminella att få information om kreditkort är genom nätfiske, vilket innebär ett falskt e-postmeddelande som kan se ut som om det är skickat från ditt kreditkortsföretag. Normalt anger denna falska e-post att det finns ett fel med ditt konto, eller att det nås av obehöriga personer och behöver din uppmärksamhet.

Kontrollera om e-posten är äkta

Att upptäcka falska e-postmeddelanden är inte särskilt svårt så länge du vet vad du ska leta efter. Det mest uppenbara tipset för de flesta är det faktum att de inte ens har ett kreditkort från företaget som har skickat e-postmeddelandet. För det andra kan länken i e-post meddelandet vara falskt. Varje gång du får ett e-postmeddelande från ett kreditkort som du tror är falskt, bör du alltid hålla musen över länken, därefter ”högerklicka” på länken med musen och välja ”Visa källa”. Om länken verkligen är falsk, kommer hemsidans adress vara något annat än ett kreditkortsföretag.

De kriminella vill inte att du ska titta på källan till deras hemsida, eftersom de helt enkelt vill att du ska klicka på länken innan du tittar på något annat. När du har klickat på länken kommer du fram till en webbplats som vanligtvis är en exakt kopia av kreditkortets webbplats. Falska webbplatser har normalt allt som den riktiga hemsidan har, inklusive logotyper och banners. Även för amatörbrottslingar inom kreditbedrägerier är webbsidor som dessa mycket lätt att skapa.

Du som har fallit offer för denna typ av bedrägeri har förmodligen insett vad du gjort lite för sent. När du har angett din kreditkortsinformation, har du gjort exakt vad de kriminella vill och satt dig i strid med kreditkortsbedrägerier och identitetsstöld. När kriminella har ditt personnummer och kreditkortsuppgifter är det mer än sannolikt att de kommer att använda den informationen för att gå på en shoppingrunda och stjäla dina pengar och övertrassera ditt konto.

Släng all misstänkt e-post

Om du får ett e-postmeddelande som detta, bör du alltid ta bort det. Även om du bara klickar på den falska hemsidan för att undersöka, kan det göra mer skada än nytta. Även om du inte anger någon information alls, kan datorn bli infekterad med virus eller spionprogram bara för att du klickade på länken. För att undvika detta helt och hållet, ska du aldrig klicka på en länk som du tror är ett falskt kreditkortsföretags hemsida.

Om du gör din del och skyddar din kreditkortsinformation kommer du inte ha något att oroa dig för. Din personliga information är mycket viktig, eftersom du aldrig vill att den ska falla i fel händer. Så länge du skyddar den har du inte något att oroa dig för. Det finns alltid brottslingar där ute, därför bör du alltid vara på din vakt. Brottslingar vill åt din personliga information och dina kreditkortsnummer och det är upp till dig att se till att de inte får dem. En brottsling gör allt för att få vad de vill, vilket är anledningen till att skydda sig är så viktigt i dessa dagar.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *