MVC V. 38 (37+1)

Sitter på mitt gamla jobb och fikar mig lite. Åt just en jumbomacka med ungefär allting på och det var precis vad jag behövde tror jag. Har ingen jättebra dag idag nämligen. Var just hos barnmorskan och bölade lite också.

Jag har haft så sjukt ont i framfogen senaste tiden. På kvällarna kan jag knappt gå och nätterna är rena helvetet att ta sig igenom. Det börjar minst sagt bli jobbigt nu. Men men, mer om det i veckoinlägget som kommer upp lite senare.

Hur som helst tog jag upp detta med bm som var mycket förstående och när jag sa att jag DÖR om jag måste vänta i fem veckor till på den här himla bebin, sa hon att  ”nu ser du till att klara dig fram till den 6 maj (då jag har bf), och så pratar vi efter det om hur vi kan gå vidare ifall bebisen ännu inte behagat dyka upp”. Det kändes mycket skönt. Hon är fan bäst. Bara det att hon säger så istället för att börja ralljera om hur minsann aaaaaaalla känner såhär mot slutet och bla bla bla. Jag blev också rådd att ta upp kryckorna från källaren och använda dem när det är som värst samt att ta två alvedon innan sänggående.

Blodtryck, järnvärde och allt det där såg bra ut. Bebisen är fortfarande ruckbar men ligger precis rätt och har sjunkit ordentligt ner i bäckenet. Lilla hjärtat slog 140 fina slag och mitt sf mått låg på 36. Sist men inte minst väger jag nu 88 stadiga kilo vilket ger en ökning med 20 kilo sedan start. Hej och hå.

Vi gick igenom mitt förlossningsbrev också och hon tyckte att det såg jättebra ut. Skönt det med.

Nu ska jag ta mig hemåt.

Sprid ordet!

Related posts:

This entry was posted in Åkommor & Gnäll, Graviditet, Mvc. Bookmark the permalink.

15 Responses to MVC V. 38 (37+1)

 1. Vi vill tipsa om att du nu kan vinna konst och design från vår webshop! Vinnaren får även en stor publicering på bloggen.

  Gå in på:

  http://geminaarts.blogg.se/2012/april/tavling-vinn-ett-presentkort-pa-webshopen.html

  om du inte gillar såna här kommentarer ber vi om ursäkt!

 2. Fia says:

  Då kanske det blir till att spräcka 90-strecket? Trodde först jag inte skulle göra det, men nu börjar det se ut som att kanske blir så ändå. Men det kan väl va spännande att väga över 90 pannor! Jag får akta mig så jag inte sätter mig på min sambo och kväver honom till döds, han väger bara 70kg den lille stackaren…
  Fast ärligt talat, jag bryr mig faktiskt inte om att jag är lite pluffsig och go. Är så glad att jag tagit denna viktökning med ro. Verkar ju tyvärr som att det är lite vikt-hets även bland gravida ibland. Med amning och långa barnvagnspromenader så är man säkert i form snart i gen!

  Hoppas du orkar härda ut dina plågor dock. De är ju inte lika lätta att blunda för. Snart är det över.

  • Alabama Sthlm says:

   Haha, ja det verkar ju inte bättre, men jag bryr mig inte heller så jättemycket. Ja, snart dags – hur långt har du kvar?

   • Fia says:

    34+1 idag så jag är ungefär tre veckor bakom dig . Så det är väldigt kul och spännande att få följa dig, å så får jag ju veta vad som komma skall ;-)

 3. Härligt att hon är så förstående!

 4. Lena says:

  Tack gulle dig! Jag börjar må bättre :)

  Fan, ALLA borde få såna barnmorskor. Min har varit av den andra sorten tyvärr. Det gick ju det med, så här i efter hand tänker jag ju inte på henne, men DÅ hade jag lätt klappat till henne ett par ggr om jag hade kunnat röra mig och rest mig upp ur stolen på egen hand, haha!

 5. Terese says:

  Jaaaag liiider med dig! och då är jag ”bara” i v 33! vissa dagar önskar jag att jag kunde sova (eller nåt) mig igenom resterande veckor till BF, bara tanken på att gå över gör mig just idag illamående.

  Ändå hoppfullt att barnmorskan inte bara ”klappar dig på huvudet” utan faktiskt verkar förstå.

  Idag har jag en skitdag! men jag brukar trösta mig med att imorgon är en ny dag med mindre krämpor om jag har tur och nya krämpor om jag har lite mindre tur, men hej! omväxling förnöjer haha

  It will all be worth it in the end!

  /Terese

  • Alabama Sthlm says:

   Usch, stackare. Men det är så man får se det – en dag i taget!

   Kram!

 6. J says:

  Mycket bra BM- sådana växer inte på träd! Jag har fått pusha väldigt hårt för att få förståelse från min (bytte bort hon jag hade sist, hon var totalt hopplös). Säg att du vill ha hinnsvepning- det är det minsta de kan göra!

 7. Jonna says:

  Jag lider med dig! Har Bf på måndag och har som du otroooligt ont i höfter rygg framfog så det känns som hela jag ska gå av. På dagarna mår jag jättefint men nätterna är plågsamma! Styrkekram till dig!

  • Alabama Sthlm says:

   Å massa kramar tillbaks! Hoppas din plutt behagar titta ut snart!

Comments are closed.