MVC – Specialsamtal #4

Sara hade en liten fråga

– Hur gick det hos barnmorskan idag ? Fick ni höra dom underbara hjärtljuden :-) ?
Kram

Och på den kan jag svara

– Det gick superbra, så med andra ord – JA, vi hörde bebisen!

Först var vi sena, sen var vi på fel plats, efter det babblade vi i ungefär en evighet för det var ju hos vår ”specialbarnmorska” vi var, men till sist, fick jag lägga mig på britsen och precis som förra gången knådade hon först lite på magen och satte sen apparaten emot och nästan på direkten kunde vi höra, whoh whoh whoh.

Så himla coolt. Och vad hårt och snabbt det slog! Nästan precis hälften så fort hjärta som mitt sa hon. Och vi blev alldeles fnissiga och gråtiga och rörda på samma gång.

Nu inser man att trots att man inte direkt har tvivlat på att någon ligger där i, så har man ändå inte varit helt säker, för det känns liksom lite annorlunda nu. Vi såg ju visserligen knyttet redan i vecka tio eller vad det var, men det skulle ju i princip kunnat ha hänt något sedan dess.

Karin höll med om att magen växt en hel del på två veckor också. Hon hade ju till exempel inga problem alls nu med att hitta det lille hjärtat. Och hon sa att den värk jag haft i magen i natt inte var något att oroa sig över – det är bara växtvärk i princip. Just som jag nästan visste men det gjorde så satans ont i natt att jag blev tvungen att fråga i alla fall.

Superlycklig känsla nu. Gulliga, fina lille bäbi – vi älskar dig!

Sprid ordet!

Related posts:

This entry was posted in Graviditet, Mvc. Bookmark the permalink.

7 Responses to MVC – Specialsamtal #4

 1. diana says:

  Hej!
  Ville bara säga att jag blev skitglad då jag hittade din blogg av en slump idag. Följde dig förut och blev så ledsen när du la av.
  Blev så chockad när jag såg att du är gravid :D Gud vad roligt för din skull! Ska bli ännu roligare att följa dig nu!
  All lycka!

  • Alabama Sthlm says:

   Åh, vad glad jag blev nu! Ja, kan tänka mig att det känns lite konstigt för er som följt mig förr, haha.

   Välkommen tillbaka!! :)

 2. Angelica says:

  Svärmor tyckte hjärtat var magiskt! Men på den tiden fanns ju inte UL förutom för specialfall. Vi var på första UL i v 17 (här ska man gå på första i v 20) o sen andra i v 20. Det var mer speciellt! Känslan av surrealism har fortf inte lagt sig för mig, trots två UL, två hjärtlyssningar o ett evigt kickande dagarna i ända. Tror inte jag kommer tro på det förrän hen är ute o ligger på mitt bröst. Om ens då ;)

  • Alabama Sthlm says:

   Nej men precis, det är som om jag just fattat att det är någon där. Och som du säger lär det bli ännu mer äkta om än surrealistiskt efter UL, ska på det om tre veckor ganska exakt!

 3. KerstinA says:

  Nu har jag också hittat till din nya blogg.
  Så underbart att få följa dina tankar. Självklart är att dina känslor växer i takt med att ”informationen innifrån växer” :) Keep cool and wait …. så skall du få se på attans !, .. dvs ut kommer en underbar EN som är bara Er … och sedan är NI alla TRE bara bedårade :) Kram du härligt livssprakande öppenhjärtliga LISA :3 (:3 skall föreställa ett hjärta) Kram KerstinA

 4. ååh vad underbart! :D Alltid mysigt att få höra de lilla hjärtat slå.

  sv: Tack gulle!

Comments are closed.