11 frågor

Blev utmanad av Charlotta! Tanken är om jag förstått det hela rätt, att svara på frågorna och sedan komma på elva egna frågor att ställa till elva andra bloggare :)

1. När är ditt BF datum? 6 maj enligt rul.

2. Har ni tagit reda på kön? Nope.

3. Hur länge innan du blev gravid hade du känt att du var redo? Oj. Mentalt i flera år, praktiskt i kanske ett.

4. Vad har du haft för cravings? Inga direkta cravings men i början ville jag gärna äta soppa, plommon, saltgurka, nektariner och lakritskäck. Sen Mentos, mandariner, Starbar och julmust. Nu är det helt klart Spirello, eller Twister som de tydligen döpt om den till. Och frysta jordgubbar.

5. Vilken/vilka är din värsta gravidkrämpa? Illamåendet i början tror jag. Och sedan vecka typ 35 – foglossning. Annars har det hela gått ganska smärtfritt.

6. Är du nervös inför förlossningen? Lagom tror jag. Mest förväntansfull och peppad men tanken på att klämma ut en tre/fyra/femkilosklump skrämmer mig också en aning, givetvis.

7. Hur har ni förberett hemma för bebisens ankomst? Vi bor inte så stort så bebisen får inget eget rum men vi har grejat i en hörna i vårt sovrum där hen har sin lilla säng och en hylla med små grejer i och så. Så har vi fixat en jättesmart och fin skötplats i köket, hämtat och bäddat barnvagn och har en hel garderob färdig med massa smått som vi har ärvt mestadels men köpt lite. Allt är klart!

8. När kände du första sparken? I typ vecka 20, med säkerhet. Tyckte mig känna något redan i vecka 16 och lite då och då fram tills den första riktiga sparken men är inte helt säker på att det var bebbe och inte bara bubblor :)

9. Skulle du kunna gå igenom en graviditet igen? Tveklöst! Det är jobbigt, men icke att förglömma, underbart på samma gång.

10. När tror du själv att din bebis kommer? Jag har skrivit 4 maj på gissningslistan. Men jag har fan ingen aning. Känns som om hen trivs skitbra där inne och aldrig tänker komma ut egentligen.

11. Vad är det bästa med att vara gravid? Förutom den ofantliga lyckan i att faktiskt vara kapabel till att skapa ett liv dåra. Det här, att känna bebins alla rörelser, att ba´ skiiiita i vad man äter och att man blir en tjockis, att fantisera om vem som gömmer sig i magen, att dela det hela med den man älskar, att alla ser så mycket fram emot att träffa bebisen, att köpa/få/titta på mysiga småkläder/filtar och allt annat man behöver, att slippa rensa kattlådan, att få hjälp med nästan allt och att ha en fin mage. Listan kan göras mycket, mycket längre.

Och eftersom jag uppenbarligen snart ska föda och det tydligen ska flytta in en livs levande bebis hos oss ställer jag frågor gällande detta till några morsor jag vet (ni med fler barn än ett får välja lite om vem ni svarar så att säga). Nämligen dessa;

JennyBenny, LillaMys, Carolina, Taikuri, J, Oproffessionell, Knivlisa, Gopublic, Vargdrömmar, Spiderchick och Chrystelle.

1. Vad var det värsta som hände under förlossningen?

2. Och det bästa (förutom att bebin kom ut)?

3. Hur startade din förlossning?

4. Hur valdes namnet på lilla bejbisen?

5. Vad hade ni aldrig klarat er utan under spädbarnstiden?

6. Saknade du magen efter att den försvunnit?

7. Tyckte du att din bebis var fin/söt första gången du såg henom?

8. Vad är det bästa med att vara förälder?

9. Hur har ni delat/gjort med föräldraledigheten hos er?

10. Vart sover er bebis?

11. Har ni husdjur och hur har det i så fall gått sen en bebis flyttade in hos er?

Sprid ordet!

Related posts:

This entry was posted in Frågor & Svar, Graviditet, World Wide Webb. Bookmark the permalink.

15 Responses to 11 frågor

 1. J says:

  Vad roligt, tack- nu ska du få se mig shinea i politisk korrekthet (som vanligt :D)! Svarar direkt!

 2. Charlotta says:

  Kul!! Och riktigt bra frågor du ställde vidare, måste hålla koll på svaren där för jag undrar samma saker! :)

 3. Underbart! Sätter igång direkt! :)

  Kram

 4. sv: Söta du, tack för förståelsen!
  Så sjukt att man kan få dåligt samvete av att inte blogga på några dagar! Internet har tagit alltför stor plats i mänsklighetens liv, hehe :)

  Du har något såå häftigt att se fram emot! Och vet du, att krysta fram ”klumpen” var typ det skönaste under hela förlossningen. Oroa dig inte, det kommer gå så braa så och det ska bli kul att följa ert familjeliv sen om du väljer att fortsätta blogga!

 5. Lena says:

  Det här är ju svinkul!! Tack! Ska svara på mina frågor i morgon. Ska ut och åka bil himla länge å då passar det här perfekt att sitta och pilla med :)

  Kram

 6. Kul med frågor och svar. :-)

 7. Karolina, mamma till My says:

  Snygging jag svarar mär jag kommer hem nästa vecka :)

Comments are closed.